Patiekite šį klasikinį morkų pyragą su nepakartojamu glajumi arba lazdynų riešutais. Skanaukite jį kaip saldų skanėstą prie puodelio arbatos kuriuo paros metu.
Ingredientai:
- 230ml augalinio aliejaus, plius papildomai keptuvės pertepimui
- 100g natūralaus jogurto
- 4 dideli kiaušiniai
- 1½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- ½ apelsino žievelė
- 265g miltų
- 335g šviesaus cukraus
- 2½ arbatinio šaukštelio cinamono
- ¼ šviežų muskato riešutų, smulkiai sutarkuotų
- 265g morkų (apie 3 vnt.), sutarkuotų
- 100g sultinukų arba razinų
- 100g lazdynų riešutų, grubiai supjaustyti (neprivaloma)
Glajui:
- 100g lengvai sūdyto sviesto, ištirpdinto
- 300g cukraus miltelių
- 100g minkšto sūrio
Pastaba: Visada būkite atsargūs dėl alergenų, pavyzdžiui, riešutų, jogurto, sūrio ir kt., Galinčių būti šiame recepte.
Gaminimo būdas
1. Žingsnis
Įkaitinkite orkaitę iki 180C/160C ventiliacijos režimu. Abiejų 20 cm skersmens pyragų kepimo formų dugną ir šonus užtepkite aliejumi ir išklokite popieriumi. Plakdami viename inde sumaišykite aliejų, jogurtą, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir apelsino žievelę. Kitame inde sumaišykite miltus, cukrų, cinamoną ir smulkiai sutarkuotus muskato riešutus, įmaišydami šiek tiek druskos. Įmeskite kelis gabalėlius cukraus, kelis kartus supurtykite indą, kad gabalėliai iškiltų paviršiuje.
2 Žingsnis
Įpilkite šlapių ingredientų į sausus, kartu su tarkuotomis morkomis, sultinukais ir, jei naudojate, pusėmis lazdynų riešutų. Gerai išmaišykite, kad viskas būtų gerai sujungta, tada padalinkite masę tarp abiejų formų.
3 Žingsnis
Kepkite 25-30 minučių arba kol medinis smeigtukas, įkištas į pyrago centrą, išlenda švarus. Jei smeigtukui prilimpa drėgnos tešlos dalelės, grąžinkite į orkaitę dar 5 minutes ir patikrinkite vėl. Palikite pyragus atvėsti formose.
4 Žingsnis
Norint pagaminti glajų, sumaišykite sviestą ir cukraus miltelius, kol masė taps lygi. Pridėkite pusę minkšto sūrio ir vėl gerai išplakite, tada įmaišykite likusį (įpilkite po truputį, kad glajus neišskiltų). Išimkite pyragus iš formų ir sujunkite pusę glajaus tarp jų. Viršų apvilkite likusiu glajumi ir pabarstykite likusiais lazdynų riešutais. Galima laikyti šaldytuve iki penkių dienų. Geriausia valgyti kambario temperatūroje.