Pomidorų veislės: kurios geriausiai tinka konservavimui ir kepimui?

Pomidorai yra neatsiejama mūsų virtuvės dalis, suteikianti įvairių patiekalų skonį ir aromatą. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ iniciatyva „Pomidorų dienos“ kviečia visus atrasti naujus šių daržovių skonius ir patiekimo būdus. „Maximos“ Vaisių ir daržovių pirkimo skyriaus vadovė Julija Butkevič atskleidžia, kokios pomidorų veislės tinka įvairiems patiekalams ir pateikia keletą netikėtų receptų.

Pomidorų populiarumas Lietuvoje

Pomidorai yra antra mėgstamiausia daržovė Lietuvoje, nusileidžianti tik bulvėms. „Maxima“ pardavimų duomenys rodo, kad šių metų pirmąjį pusmetį pomidorų pardavimai išaugo 15% lyginant su praėjusiais metais. Pomidorų sezonas įsibėgėja, o parduotuvėse siūlomas itin platus šviežių derliaus asortimentas iš įvairių šalių.

Kuri veislė – kokiam patiekalui?

pomidorų veislės - vyšniniai pomidorai
pomidorų veislės – vyšniniai pomidorai

Julija Butkevič pabrėžia, kad prieš renkantis pomidorus svarbu pagalvoti, kaip juos naudosite. Smulkiavaisius slyvinius, vyšninius ar uoginius pomidorus geriausia skanauti šviežius – jie puikiai tinka užkandžiams. Plona odele ir mažiau sultingi pomidorai tinka konservavimui, sriuboms, padažams ar troškiniams, o storesne odele pomidorai puikiai tinka kepimui grilyje ar orkaitėje.

Išskirtinės veislės

Šių metų „Pomidorų dienų“ pažiba – „Yoom“ veislės pomidorai, išsiskiriantys umami poskoniu ir sodria violetine odele. Taip pat verta išbandyti „Toma Chef“ pomidorų rinkinius, kuriuose surinkti įvairių veislių, formų, skonių ir spalvų smulkiavaisiai pomidorai.

Netikėti receptai su pomidorais

Pomidorai gali būti naudojami ne tik tradiciniuose patiekaluose, bet ir desertuose. Štai keletas receptų:

Pomidorų džemas su rozmarinais:

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 1/4 a. š. maltų Kajeno paprikų
  • 1 kg vyšninių pomidorų
  • 2 v. š. baltojo vyno acto
  • 2 v. š. medaus
  • 1 šakelė rozmarino
  • Druskos ir pipirų

Saldžiai pikantiški pomidorų keksiukai:

Pomidorų keksiukai
Pomidorų keksiukai
  • 4 puodeliai miltų
  • 2 1/2 puodelio cukraus
  • 2 a. š. malto cinamono
  • 1 1/4 a. š. kepimo sodos
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. maltų gvazdikėlių
  • 1 a. š. maltų muskato riešutų
  • 1/4 a. š. maltų pipirų
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 puodelio sviesto
  • 2 a. š. vanilės ekstrakto
  • 5 puodeliai ketvirčiais supjaustytų pomidorų be sėklų
  • 1 puodelis razinų

Pomidorai yra vertingas maisto produktas, kuriame gausu vitaminų C ir B, betakaroteno ir likopeno, kurie padeda organizmui kovoti su aplinkos poveikiu. „Maximos“ „Pomidorų dienos“ yra puiki proga atrasti naujas pomidorų veisles ir praturtinti savo mitybą.

Susiję straipsniai

Palikti atsiliepimą

įrašykite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

- Reklama -

Naujausi straipsniai