Skalbimo mašina neišleidžia vandens: ką daryti?

Susidūrėte su problema, kad skalbimo mašina neišleidžia vandens? Tai gali būti nemaloni situacija, kuri ne tik stabdo jūsų skalbimo procesą, bet ir gali reikšti rimtesnes technines problemas. Laimei, daugeliu atvejų galite išspręsti šią bėdą patys, be specialisto pagalbos. Šiame straipsnyje aptarsime dažniausias priežastis, kodėl skalbimo mašina neišleidžia vandens, ir pateiksime praktinius patarimus, ką daryti, kai susiduriate su šia problema.

1. Patikrinkite skalbimo mašinos filtrą

Pirma priežastis, kodėl skalbimo mašina gali neišleisti vandens, yra užsikimšęs filtras. Filtras paprastai surenka plaukus, pūkelius, smulkius monetų likučius ar kitus smulkius objektus, kurie gali patekti į skalbimo būgną. Jei šis filtras užsikimša, vanduo negali laisvai nutekėti.

Ką daryti:

  1. Išjunkite skalbimo mašiną iš elektros tinklo.
  2. Filtras paprastai yra priekinėje skalbimo mašinos dalyje, apačioje. Atidarykite filtro dangtelį.
  3. Paruoškite rankšluostį ar dubenį, nes vanduo gali pradėti bėgti iš filtro.
  4. Atsargiai išvalykite filtrą nuo visų nešvarumų ir nuosėdų.
  5. Įdėkite švarų filtrą atgal į vietą ir patikrinkite, ar problema išspręsta.

2. Patikrinkite vandens išleidimo žarną

Vandens išleidimo žarna gali būti užlenkta ar užsikimšusi, o tai taip pat gali sutrukdyti vandeniui ištekėti iš skalbimo mašinos.

Ką daryti:

  1. Patikrinkite, ar žarna nėra užlenkta ar perlenkta.
  2. Jei žarna užsikimšusi, galite ją atsargiai nuimti ir išplauti vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus.
  3. Įsitikinkite, kad žarna tvirtai prijungta prie kanalizacijos ir kad ji yra pakankamai aukštai, kad nebūtų atgalinio vandens nutekėjimo.

3. Patikrinkite, ar siurblys veikia tinkamai

Siurblys yra atsakingas už vandens išleidimą iš skalbimo mašinos. Jei siurblys užsikimšo arba nustojo veikti, vanduo nebus išleidžiamas.

Ką daryti:

  1. Jei girdite, kad siurblys veikia, tačiau vanduo neišteka, tikėtina, kad siurblys užsikimšo. Galite pabandyti išvalyti siurblį.
  2. Jei siurblys neveikia visiškai, gali prireikti pakeisti siurblį, ir tokiu atveju rekomenduojama kreiptis į specialistą.

4. Patikrinkite skalbimo mašinos programos nustatymus

Kartais vandens neišleidimas gali būti susijęs su netinkamai pasirinkta skalbimo programa. Kai kurios programos turi vandens sulaikymo funkciją, kuri laikinai neleidžia vandeniui nutekėti, kad būtų galima įdėti papildomų skalbinių ar atlikti kitus veiksmus.

Ką daryti:

  1. Patikrinkite, ar programa, kurią naudojate, nėra nustatyta su „vandens sulaikymo“ funkcija.
  2. Jei tokia funkcija įjungta, tiesiog pasirinkite „nutekėjimo“ ar „centrifugavimo“ režimą, kad išleistumėte vandenį.

5. Galimos techninės problemos

Jei nei vienas iš pirmiau minėtų sprendimų nepadeda, gali būti rimtesnė techninė problema, susijusi su elektronika ar kitomis skalbimo mašinos dalimis.

Ką daryti:

  1. Jei problema išlieka, rekomenduojama kreiptis į kvalifikuotą techniką, kuris galėtų diagnozuoti ir sutvarkyti gedimą.
  2. Nepamirškite, kad skalbimo mašinos savarankiškas ardymas be tinkamų žinių gali pabloginti situaciją.

Kaip išvengti šių problemų ateityje?

Norėdami išvengti vandens neišleidimo problemų ateityje, svarbu reguliariai prižiūrėti savo skalbimo mašiną:

  • Valykite filtrą bent kartą per mėnesį.
  • Patikrinkite, ar vandens išleidimo žarna nėra užlenkta.
  • Venkite plauti skalbinius, kuriuose yra daug smulkių daiktų, pavyzdžiui, monetų ar plaukų, nes jie gali užkimšti filtrą ir siurblį.

Išvada

Jei skalbimo mašina neišleidžia vandens, svarbu nedelsiant imtis veiksmų ir patikrinti pagrindines priežastis, tokias kaip užsikimšęs filtras, užlenkta ar užsikimšusi vandens išleidimo žarna, arba galimai neveikiantis siurblys. Dažnai šias problemas galima išspręsti patiems. Vis dėlto, jei nė vienas iš paprastų būdų nepadeda, rekomenduojama kreiptis į specialistą, kad būtų išvengta didesnių gedimų. Reguliari priežiūra ir filtrų valymas gali padėti užkirsti kelią panašioms problemoms ateityje.?

Susiję straipsniai

Palikti atsiliepimą

įrašykite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

- Reklama -

Naujausi straipsniai