Kas yra greitojo maisto jautienoje, žuvyje ir vištienoje? Tai ne visada 100% mėsa

Ne visada 100% mėsa

Greitojo maisto restoranuose parduodami jautienos, vištienos ir žuvies produktai ne visada yra pagaminti iš 100% mėsos. Jie gali turėti papildomų priedų, tokių kaip tekstūruotas daržovių baltymas ar sojos produktas, kurie padaro juos pigesnius gamybai. Sveikatos ekspertai teigia, kad šie perdirbti mėsos produktai yra mažiau sveiki nei neperdirbti mėsos produktai.

Sveikatos ekspertų nuomonė

cukraus lygis kraujyje

Sveikatos ekspertai teigia, kad šie perdirbti mėsos produktai yra mažiau sveiki nei neperdirbti mėsos produktai. Jei jums kyla abejonių dėl mėsos kokybės, kurią tiekia greitojo maisto įstaiga, sveikatos ekspertai pataria patikrinti ingredientų sąrašą meniu.

„Subway“ tuno mįslė

Neseniai „The New York Times“ atliko išsamų tyrimą, siekdamas išsiaiškinti vieną didžiausių mūsų laikų klausimų: ar restorano tinklo „Subway“ populiariuose sumuštinuose yra tikra žuvis ar kažkas kito? Šis tyrimas buvo atsakas į kolektyvinį ieškinį Kalifornijoje, kuris buvo pateiktas sausio mėnesį prieš greitojo maisto gigantą.

Ieškinyje teigiama, kad prekės ženklo tuno žuvies sumuštiniai „visiškai neturi tuno kaip ingrediento“. Šis ieškinys buvo plačiai paplitęs, net sulaukė užuojautos iš popžvaigždės Jessica Simpson, kuri kadaise garsiai abejojo „Chicken of the Sea“ kilmės (ar tai vištiena ar tunas?) Twitteryje.

Antraštės, susijusios su tuno sumaišymu, paskatino ilgalaikę diskusiją apie tai, kas iš tikrųjų yra mėsoje, kurią vartojame greitojo maisto restoranuose. Kaip sveiki yra labai perdirbti produktai, kuriuos galite užsisakyti „McDonald’s“ ar „Subway“? Ar jie yra tai, ką reklamuojama?

El. pašto pranešime „The New York Times“, „Subway“ atstovas rašė, kad „tiesiog nėra tiesos dėl teiginių, pateiktų Kalifornijoje pateiktame skunde“.

„Subway“ restoranams tiekia 100% virto tuno, kuri sumaišoma su majonezu ir naudojama šviežiai pagamintuose sumuštinuose, įvyniojimuose ir salotose, kurias mūsų svečiai mėgaujasi“, – pridūrė jie.

Savo ruožtu Carmel siuntė „Subway“ tuno sumuštinio pavyzdžius komercinei maisto tyrimo laboratorijai. Rezultatai buvo šiek tiek neaiškūs. Laboratorijos nustatė, kad „siunčiamuose pavyzdžiuose nebuvo amplifikuojamos tuno DNR“ ir kad jie negalėjo „nustatyti rūšies“, esančios sumuštinio produktuose. Laboratorijos atstovas pranešė „The New York Times“, kad iš to išplaukia dvi išvados: arba tuno produktai yra „taip stipriai perdirbti“, kad neįmanoma aiškiai identifikuoti tuno, arba „siunčiamuose pavyzdžiuose tiesiog nėra tuno“.

Carmel cituoja ankstesnę „Inside Edition“ ataskaitą, kurioje teigiama, kad teigiamas tuno identifikavimas buvo gautas iš pavyzdžių iš trijų „Subway“ vietovių Queens, Niujorko mieste.

Dietologų patarimai

Registruota dietologė Amber Pankonin, MS, LMNT, pateikė daugiau informacijos „Healthline“. Ji sakė, kad greitojo maisto prekės ženklai, turintys daugiau nei 20 vietovių Jungtinėse Valstijose, pagal Maisto ir vaistų administraciją (FDA) privalo aiškiai viešai pateikti savo mitybos informaciją.

Alternatyvos greitojo maisto mėsai

geležies gausus maistas

Daugelis restoranų, net greitojo maisto įstaigos, siūlo daugiau augalinės kilmės alternatyvų. Dietologės nuomone, reikėtų daugiau linkti į šiuos pasiūlymas, nes jos yra geriau aplinkai.

Priedai greitojo maisto mėsoje

Dažnai greitojo maisto mėsoje randami priedai, tokie kaip druska, cukrus, konservantai ir skonio stiprikliai. Šie priedai gali padidinti produkto skonį, tekstūrą ir ilgaamžiškumą, tačiau jie gali turėti neigiamą poveikį sveikatai, jei juos vartojama per daug.

Vartotojų sąmoningumas

Daugelis vartotojų dabar ieško skaidresnės informacijos apie tai, ką jie valgo. Tai reiškia, kad jie nori žinoti, iš kur kilo jų maistas, kaip jis buvo pagamintas ir kokie ingredientai buvo naudojami. Greitojo maisto įmonėms reikėtų atkreipti dėmesį į šį vartotojų poreikį ir teikti aiškesnę informaciją apie savo produktus.

Ateitis greitojo maisto pramonėje

Su vis didesniu vartotojų sąmoningumu ir noru valgyti sveikiau, greitojo maisto pramonė gali patirti pokyčių. Tai gali reikšti daugiau sveikų pasirinkimų meniu, mažiau priedų ir daugiau natūralių ingredientų. Taip pat gali būti daugiau dėmesio skiriama tvarumui, pavyzdžiui, naudojant tvarias pakuotes ar mažinant maisto švaistymą.

Šie papildomi skyriai suteikia platesnį kontekstą apie greitojo maisto pramonę, jos tendencijas ir tai, kaip vartotojai gali priimti informuotus maisto pasirinkimus.


Išvada

Nors galbūt mes neišsprendėme didžiosios 2021 m. tuno paslapties, kai kurie dalykai yra aiškūs. Visada žiūrėkite į maisto, kurį vartojate mitybos foną, įvertinkite, ar jame yra alergenų, ir svarstykite galimas pigesnes ir sveikesnes parinktis, kurias galite pasigaminti patys sau ir savo šeimai.

Susiję straipsniai

Palikti atsiliepimą

įrašykite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

- Reklama -

Naujausi straipsniai