Vaisių kupini rytai: 3 vaisiai sveikam ryto startui

Straipsnio turinys

Pusryčiai dažnai laikomi svarbiausiu dienos valgiu, suteikiančiu mums energijos ir maistinių medžiagų, reikalingų rytui pradėti. Vaisių įtraukimas į savo pusryčių rutiną yra puikus būdas praturtinti savo mitybą ir mėgautis gaivia dienos pradžia. Kviečiame sužinoti 3 vaisius su kuriais rekomenduojama pradėti savo dieną!

Bananai

bananai

Maistinė vertė

Bananai yra populiarūs pusryčių vaisiai, branginami dėl natūralaus saldumo ir universalumo. Vidutinio dydžio banane yra maždaug 105 kalorijos, 27 gramai angliavandenių, 3 gramai maistinių skaidulų ir 1 gramas baltymų. Be to, bananuose gausu būtinų mineralų, tokių kaip kalis, magnis ir vitaminas C.

Vitaminai ir nauda

Kalio kiekis bananuose vaidina lemiamą vaidmenį palaikant sveiką kraujospūdžio lygį ir širdies veiklą. Šis vaisius taip pat yra puikus vitamino B6 šaltinis, kuris palaiko smegenų sveikatą ir padeda gamintis neuromediatoriams. Be to, bananuose esančios maistinės skaidulos padeda skatinti sveiką virškinimą ir palaiko sotumo jausmą, todėl jie yra idealus pasirinkimas rytiniam maistui.

Uogos (braškės, mėlynės arba avietės)

uogos

Maistinė vertė

Uogos, įskaitant braškes, mėlynes ir avietes, yra maistinės medžiagos, kurios suteikia jūsų pusryčiams spalvų ir skonio. Juose mažai kalorijų, bet daug svarbių vitaminų ir antioksidantų. Viename puodelyje sumaišytų uogų yra apie 60–80 kalorijų, 14–16 gramų angliavandenių, 4–9 gramai maistinių skaidulų ir nedidelis kiekis baltymų.

Vitaminai ir nauda

Uogose gausu vitamino C, kuris palaiko sveiką imuninę sistemą ir padeda gaminti kolageną sveikai odai. Be to, juose gausu antioksidantų, tokių kaip antocianinai ir flavonoidai, kurie padeda kovoti su oksidaciniu stresu ir uždegimu organizme. Reguliarus uogų vartojimas siejamas su pagerėjusia pažinimo funkcija ir sumažėjusia lėtinių ligų, įskaitant širdies ligas, rizika.

Apelsinai

šviežios apelsinų sultys

Maistinė vertė

Apelsinai yra klasikiniai pusryčių vaisiai, žinomi dėl aštraus, sultingo skonio ir didelio vitamino C kiekio. Viename vidutinio dydžio apelsine yra apie 62 kalorijos, 15 gramų angliavandenių, 3 gramai maistinių skaidulų ir 1 gramas baltymų.

Vitaminai ir nauda

Apelsinai garsėja vitamino C kiekiu, kuris yra gyvybiškai svarbus stipriai imuninei sistemai ir palaiko organizmo gebėjimą pasisavinti geležį iš augalinių šaltinių. Be to, apelsinuose yra daug skaidulų, kurios padeda virškinti ir padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Natūralūs apelsinuose esantys cukrūs yra greitas ir gaivinantis energijos šaltinis, todėl jie yra puikus pasirinkimas ryte.


Šių trijų vaisių – bananų, uogų ir apelsinų – įtraukimas į savo pusryčių rutiną gali būti puikus ir maistingas būdas pradėti dieną. Nepriklausomai nuo to, ar mėgaujatės atskirai, sumaišydami su kokteiliais, ar kartu su mėgstamais rytiniais patiekalais, šie vaisiai suteikia skonio ir energijos pliūpsnį, kad pagyvintų jūsų dieną. Prisiminkite, kad subalansuoti pusryčiai suteikia sveikesnio gyvenimo būdo toną, tad kodėl neįpratus į savo rytinį maistą įtraukti šiuos ryškius vaisius?

Susiję straipsniai

Palikti atsiliepimą

įrašykite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

- Reklama -

Naujausi straipsniai