Šaldytuvas yra būtinas prietaisas šiuolaikinėse virtuvėse, padedantis išsaugoti maisto produktų šviežumą ir prailginti jų galiojimo laiką. Tačiau ne visus maisto produktus naudinga laikyti šaltoje šaldytuvo aplinkoje.
Tiesą sakant, tam tikri produktai gali pakisti dėl tekstūros, skonio ir netgi greičiau sugesti, kai jie yra šaldytuve. Norėdami maksimaliai išnaudoti savo šaldytuvo erdvę ir išlaikyti savo maisto produktų kokybę, čia patarsime kokių 33-ių maisto produktų, geriau nedėtį į šaldytuvą
Pomidorai
Pomidorai gali prarasti skonį ir tapti miltingi šaldytuve. Verčiau laikykite juos kambario temperatūroje, kol subręs.
Bulvės
Laikant bulves šaldytuve, jų skonis gali būti saldesnis. Vietoj to laikykite bulves vėsioje, tamsioje vietoje.
Svogūnai
Svogūnai šaldytuve gali supelėti ir suminkštėti. Geriausia juos laikyti gerai vėdinamoje, sausoje vietoje.
Česnakai
Šaldant česnaką jis gali išdygti ir tapti guminis. Laikykite jį vėsioje, sausoje vietoje su gera oro cirkuliacija.
Avokadai
Avokadai turi būti laikomi kambario temperatūroje, kol subręs. Laikant juos šaldytuve, brendimo procesas gali sulėtėti.
Bananai
Bananai šaldytuve gali pajuoduoti. Laikykite juos ant prekystalio, kol prinoks, tada apsvarstykite galimybę atšaldyti, kad padidintumėte jų šviežumą.
Citrusiniai vaisiai
Citrusiniai vaisiai, tokie kaip apelsinai ir citrinos, šaldytuve gali išdžiūti. Jie gerai laikosi ant stalo iki savaitės.
Kaulavaisiai
Persikams, slyvoms ir nektarinams prieš valgant reikia leisti sunokti. Prinokę jie gali būti laikomi šaldytuve keletą dienų.
Duona
Šaldytuve duona gali pasenti ir išdžiūti. Geriausia laikyti vėsioje, sausoje vietoje.
Kava
Atšaldžius kavą, ji gali sugerti drėgmę ir kvapus. Kavą laikykite sandariame inde.
Medus
Medus gali kristalizuotis šaldytuve. Laikykite jį kambario temperatūroje, kad išlaikytumėte tekstūrą ir skonį.
Alyvuogių aliejus
Šaldytas alyvuogių aliejus gali sukietėti ir prarasti skonį. Laikykite jį tamsioje, vėsioje spintelėje.
Melionai
Melionai turi subręsti kambario temperatūroje prieš pjaustant ir šaldant.
Karštas padažas
Karštas padažas nereikalauja šaldymo, nes jame didelis acto ir pipirų kiekis veikia kaip konservantas.
Paprikos
Paprika šaldytuve gali tapti minkšta. Norėdami gauti geresnę tekstūrą, laikykite jas vėsioje, sausoje vietoje.
Malti miltai
Malti miltai sugeria daugiau drėgmės ir gali sugesti, jei yra šaldytuve. Geriausia laikyti sandariame inde.
Bazilikas
Šaldytuve bazilikas gali pajuoduoti. Laikykite jį stiklinėje vandens ant stalo, kaip puokštę.
Agurkai
Per ilgai laikomi šaldytuve agurkai gali prarasti agurkams būdingas savybes. Laikykite juos kambario temperatūroje.
Tropiniai vaisiai
Atogrąžų vaisius, tokius kaip mangai ir ananasai, prieš vartojant reikia leisti sunokti aplinkos temperatūroja, nedėti į šaldytuvą
Šokoladas
Dėl temperatūros pokyčių šaldytuve ant šokolado paviršiaus gali atsirasti baltas „žydėjimas“. Laikykite jį vėsioje, sausoje vietoje.
Riešutai
Riešutai gali sugerti kvapus iš šaldytuvo. Vietoj to laikykite juos hermetiškame inde vėsioje, tamsioje vietoje.
Obuoliai
Šaldytuve obuoliai gali tapti minkšti ir miltingi. Laikykite juos vėsioje, sausoje vietoje, toliau nuo kitų vaisių.
Baklažanai
Šaldytuve baklažanų tekstūra gali pasikeisti. Laikykite jį kambario temperatūroje.
Uogienės ir konservai
Didelis cukraus kiekis uogienėse ir konservuose veikia kaip natūralus konservantas. Juos galima laikyti sandėliuke.
Garstyčios
Panašiai kaip ir karštas padažas, garstyčių nereikia šaldyti dėl acto kiekio.
Marinuoti agurkai
Agurkuose esantis actas veikia kaip konservantas. Jie gali būti laikomi vėsiame, tamsiame sandėliuke.
Pagardai
Daugelyje pagardų, tokių kaip kečupas ir majonezas, yra konservantų ir jie gali būti laikomi sandėliuke, kol atidaromi.
Javai
Šaldytuve grūdai gali pasenti ir prarasti traškumą. Laikykite jį vėsioje, sausoje vietoje.
Džiovinti vaisiai
Džiovinti vaisiai gali sugerti drėgmę ir šaldytuve tapti guminiais. Laikykite jį sandariame inde kambario temperatūroje.
Klevų sirupas
Klevų sirupe šaldytuve gali atsirasti pelėsis. Laikykite jį sandėliuke.
Actas
Actas turi ilgą galiojimo laiką ir nereikalauja šaldymo.
Moliūgai
Visus moliūgus reikia laikyti vėsioje, sausoje vietoje. Apdorotus, būtina atšaldyti.
Malti kukurūzų miltai
Malti kukurūzų miltai gali sugesti, šaldytuve veikiami drėgmės. Laikykite sandariai uždarytą sausoje vietoje.
Suprasdami unikalius skirtingų maisto produktų laikymo poreikius, galite užtikrinti, kad jūsų ingredientai išliks švieži ir kvapnūs, taip padidindami savo kulinarinę patirtį ir bakalėjos biudžetą.