Ar žinai kokių 33 maisto produktų geriau nelaikyti šadytuve?

Šaldytuvas yra būtinas prietaisas šiuolaikinėse virtuvėse, padedantis išsaugoti maisto produktų šviežumą ir prailginti jų galiojimo laiką. Tačiau ne visus maisto produktus naudinga laikyti šaltoje šaldytuvo aplinkoje.

Tiesą sakant, tam tikri produktai gali pakisti dėl tekstūros, skonio ir netgi greičiau sugesti, kai jie yra šaldytuve. Norėdami maksimaliai išnaudoti savo šaldytuvo erdvę ir išlaikyti savo maisto produktų kokybę, čia patarsime kokių 33-ių maisto produktų, geriau nedėtį į šaldytuvą

Pomidorai

Pomidorai gali prarasti skonį ir tapti miltingi šaldytuve. Verčiau laikykite juos kambario temperatūroje, kol subręs.

Bulvės

Laikant bulves šaldytuve, jų skonis gali būti saldesnis. Vietoj to laikykite bulves vėsioje, tamsioje vietoje.

Svogūnai

Svogūnai šaldytuve gali supelėti ir suminkštėti. Geriausia juos laikyti gerai vėdinamoje, sausoje vietoje.

Česnakai

Šaldant česnaką jis gali išdygti ir tapti guminis. Laikykite jį vėsioje, sausoje vietoje su gera oro cirkuliacija.

Avokadai

Avokadai turi būti laikomi kambario temperatūroje, kol subręs. Laikant juos šaldytuve, brendimo procesas gali sulėtėti.

Bananai

Bananai šaldytuve gali pajuoduoti. Laikykite juos ant prekystalio, kol prinoks, tada apsvarstykite galimybę atšaldyti, kad padidintumėte jų šviežumą.

Citrusiniai vaisiai

Citrusiniai vaisiai, tokie kaip apelsinai ir citrinos, šaldytuve gali išdžiūti. Jie gerai laikosi ant stalo iki savaitės.

Kaulavaisiai

Persikams, slyvoms ir nektarinams prieš valgant reikia leisti sunokti. Prinokę jie gali būti laikomi šaldytuve keletą dienų.

Duona

Šaldytuve duona gali pasenti ir išdžiūti. Geriausia laikyti vėsioje, sausoje vietoje.

Kava

Atšaldžius kavą, ji gali sugerti drėgmę ir kvapus. Kavą laikykite sandariame inde.

Medus

Medus gali kristalizuotis šaldytuve. Laikykite jį kambario temperatūroje, kad išlaikytumėte tekstūrą ir skonį.

Alyvuogių aliejus

Šaldytas alyvuogių aliejus gali sukietėti ir prarasti skonį. Laikykite jį tamsioje, vėsioje spintelėje.

Melionai

Melionai turi subręsti kambario temperatūroje prieš pjaustant ir šaldant.

Karštas padažas

Karštas padažas nereikalauja šaldymo, nes jame didelis acto ir pipirų kiekis veikia kaip konservantas.

Paprikos

Paprika šaldytuve gali tapti minkšta. Norėdami gauti geresnę tekstūrą, laikykite jas vėsioje, sausoje vietoje.

Malti miltai

Malti miltai sugeria daugiau drėgmės ir gali sugesti, jei yra šaldytuve. Geriausia laikyti sandariame inde.

Bazilikas

Šaldytuve bazilikas gali pajuoduoti. Laikykite jį stiklinėje vandens ant stalo, kaip puokštę.

Agurkai

Per ilgai laikomi šaldytuve agurkai gali prarasti agurkams būdingas savybes. Laikykite juos kambario temperatūroje.

Tropiniai vaisiai

Atogrąžų vaisius, tokius kaip mangai ir ananasai, prieš vartojant reikia leisti sunokti aplinkos temperatūroja, nedėti į šaldytuvą

Šokoladas

Dėl temperatūros pokyčių šaldytuve ant šokolado paviršiaus gali atsirasti baltas „žydėjimas“. Laikykite jį vėsioje, sausoje vietoje.

Riešutai

Riešutai gali sugerti kvapus iš šaldytuvo. Vietoj to laikykite juos hermetiškame inde vėsioje, tamsioje vietoje.

Obuoliai

Šaldytuve obuoliai gali tapti minkšti ir miltingi. Laikykite juos vėsioje, sausoje vietoje, toliau nuo kitų vaisių.

Baklažanai

Šaldytuve baklažanų tekstūra gali pasikeisti. Laikykite jį kambario temperatūroje.

Uogienės ir konservai

Didelis cukraus kiekis uogienėse ir konservuose veikia kaip natūralus konservantas. Juos galima laikyti sandėliuke.

Garstyčios

Panašiai kaip ir karštas padažas, garstyčių nereikia šaldyti dėl acto kiekio.

Marinuoti agurkai

Agurkuose esantis actas veikia kaip konservantas. Jie gali būti laikomi vėsiame, tamsiame sandėliuke.

Pagardai

Daugelyje pagardų, tokių kaip kečupas ir majonezas, yra konservantų ir jie gali būti laikomi sandėliuke, kol atidaromi.

Javai

Šaldytuve grūdai gali pasenti ir prarasti traškumą. Laikykite jį vėsioje, sausoje vietoje.

Džiovinti vaisiai

Džiovinti vaisiai gali sugerti drėgmę ir šaldytuve tapti guminiais. Laikykite jį sandariame inde kambario temperatūroje.

Klevų sirupas

Klevų sirupe šaldytuve gali atsirasti pelėsis. Laikykite jį sandėliuke.

Actas

Actas turi ilgą galiojimo laiką ir nereikalauja šaldymo.

Moliūgai

Visus moliūgus reikia laikyti vėsioje, sausoje vietoje. Apdorotus, būtina atšaldyti.

Malti kukurūzų miltai

Malti kukurūzų miltai gali sugesti, šaldytuve veikiami drėgmės. Laikykite sandariai uždarytą sausoje vietoje.


Suprasdami unikalius skirtingų maisto produktų laikymo poreikius, galite užtikrinti, kad jūsų ingredientai išliks švieži ir kvapnūs, taip padidindami savo kulinarinę patirtį ir bakalėjos biudžetą.

Susiję straipsniai

Palikti atsiliepimą

įrašykite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

- Reklama -

Naujausi straipsniai