Mėsainių diena – tai šventė, kurią privalo pažymėti kiekvienas mėsainių mėgėjas. Kasmet ketvirtadienį prieš paskutinį rugpjūčio savaitgalį švenčiama diena skirta pagerbti vieną populiariausių ir mėgstamiausių maisto produktų – mėsainį.
Nesvarbu, ar tai būtų sultingas jautienos paplotėlis su lydytu sūriu ir traškia šonine, ar gurmaniškas derinys su avokadu ir laimu, mėsainių diena leidžia pasinerti į įvairiausius mėsainių skonius.
Burgerių diena: kas pradėjo šią šventę?
Mėsainių diena buvo įkurta „Mr. Hyde“ – organizacijos, kuri dievina mėsainius ir nori dalintis šiuo pomėgiu su pasauliu. Šventė sukurta tam, kad išryškintų mėsainio didybę ir pripažintų, jog tai ne tik paprastas sumuštinis, bet ir visavertis patiekalas, kuriuo galima mėgautis įvairiais būdais.
Kalbant apie mėsainio kilmę, vis dar vyksta diskusijos, kas iš tikrųjų išrado šį patiekalą. Kai kurie mano, kad mėsainis buvo sukurtas Hamburge, Vokietijoje, kur buvo populiaru gaminti jautienos kepsnį, kuris ilgainiui tapo mėsainiu. Tačiau kiti teigia, kad pirmasis mėsainis buvo pagamintas Louis Lassen, danų imigranto, 1900 metais New Haven mieste, JAV.
Nepaisant to, mėsainis oficialiai debiutavo 1904 metų St. Louis maisto festivalyje, o tikrasis populiarumas prasidėjo tik vėliau, prasidėjus jo masinei gamybai.
Kaip švęsti mėsainių dieną?
Mėsainių diena – tai puiki proga išbandyti įvairius mėsainių derinius. Paprasčiausias būdas švęsti – mėgautis mėgstamiausiu mėsainiu, tačiau kodėl nepabandžius ko nors naujo? Galite surengti mėsainių vakarėlį, kur kiekvienas atneša savo mėgstamą mėsainį ir pasidalina su kitais.
Gurmaniški mėsainiai, kuriuose derinami įvairiausių virtuvių ingredientai, taip pat yra puikus pasirinkimas. Pavyzdžiui, galite išbandyti mėsainį su avokadu, čili ir laimu arba egzotišku deriniu su žemės riešutais ir citrinžole.
Be to, šiandien mėsainiai nebėra vien jautienos paplotėlis tarp bandelių. Yra daugybė alternatyvų, tokių kaip vištienos, kalakutienos, vegetariški ar net portobelo grybų mėsainiai. Mėsainių diena suteikia puikią galimybę eksperimentuoti ir atrasti naujus skonius.
Kūrybingesni mėsainių mėgėjai gali pasidalinti savo unikaliais receptais socialiniuose tinkluose, taip skleisdami mėsainių meilę ir įkvėpdami kitus išbandyti ką nors naujo.
Nepaisant to, kaip pasirinksite švęsti, mėsainių diena yra puiki proga mėgautis nuostabiais skoniais ir džiaugtis šiuo universaliu ir mylimu patiekalu.